Tento pečený bezlepkový brownies již doma dělám nějakou dobu a vždy něco malinko upravím. Změním dle toho, co mám doma k dispozici. Zkoušela jsem různé oříškové mouky, několik verzí jsem zkoušela s proteinem i bez. Některé jsem pekla s kousky čokolády uvnitř a některé zase jen s čokoládovou polevou. Z této verze (ani už nevím kolikáté) jsem nadšená a splňuje všechna moje očekávání. Je bezlepkový, díky kompletnímu proteinu je nutričně bohatý a zasytí. Je krásně vláčný a hodně, opravdu hodně čokoládový.
Na recept budeme potřebovat:
- 200 g datlí
- 150 g avokáda
- 50 g kokosového másla
- 50 g kokosového oleje
- 200 g vody
- Cca 10 kapek vanilkového extraktu
- Špetka himalájské soli
- 1 lžíce jablečného octa
- 100 g mandlí nebo mandlové mouky
- 10 g kypřícího prášku
- 60 g kakaového prášku
- 40 g VIVO WHOLE MEAL: Nutričně kompletní PROTEIN – JAHODA
Čokoládová poleva:
- 30 g kakaového másla
- 20 g kakaového prášku
- 10 ml agáve
- 15 ml kokosového mléka
- drcené lískové oříšky na zasypaní
Postup:
- Rozehřejeme si troubu na 180 °C a připravíme si dortovou formu o průměru 18 cm, kterou si raději vyložíme pečícím papírem, aby se nám brownies po upečení lépe manipulovalo.
- Do vysokorychlostního mixéru dáme odvážené datle, avokádo, kokosové máslo, rozpuštěný kokosový olej, vanilku, sůl, jablečný ocet a vodu. Rozmixujeme na hladký krém, který dáme stranou.
- V čistém a suchém mixéru rozmixujeme mandle na mouku nebo použijeme rovnou mandlovou mouku, ke které přidáme kakaový prášek, Vivo Whole Meal protein s příchutí jahody a promícháme.
- Spojíme mokrou část se suchou a důkladně promícháme. Můžeme použít metličku, ruční metličkový šlehač, popřípadě ponorný mixér.
- Těsto dáme do připravené formy a necháme ho péct 30 minut.
- Mezitím si připravíme čokoládovou polevu a nasekáme si lískové oříšky na zdobení. Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, do kterého přidáme kakaový prášek, agáve a kokosové mléko a zamícháme.
- Po upečení necháme brownies lehce vychladnou, zalijeme ho čokoládovou polevou a zasypeme oříšky. Necháme úplně vychladnout a poté krájíme.
Věřím, že Vám bude chutnat!
LÍBÍ SE VÁM TENTO RECEPT?
Skvělé, tak si stáhněte můj ebook zdarma níže, kde získáte mé další milované recepty !
CHCI RECEPTY NA PRVNÍ RAW DEZERTY Z BLACK KALE
Jestli máte otázky ohledně tvoření raw veganských dezertů můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz
Velice ráda poradím.
Andrea Škubalová - Black Kale