“Pečení z mandlové mouky bylo pro mě velkou výzvou. Jak vytvořit těsto, které bude držet, ale zároveň bude vláčné po upečení? Jak nahradit vajíčko, mléko a máslo, aby byl recept veganský a bezlepkový? Výzva splněna a vzniklo krásně těsto, vláčné a na povrchu křupavé, osvěžující s kyselejším ovocem a doladěné lehoučkou drobenkou jako od mé babičky.“ Andrea, zakladatelka Black Kale
Koláč je z přirozeně bezlepkových surovin. Mandlová mouka je skvělá na pečení a krásně se doplňuje s chutí meruněk. Lněné semínko a psyllium nám pomáhá těsto spojit, aby se po upečení koláč nerozpadl a držel pěkně pohromadě, což může být u bezlepkového pečení někdy problematické.
Na koláč budeme potřebovat:
Ingredience na těsto:
- 400 g mandlové mouky
- 40 g mletého lněného semínka
- 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu
- 2 lžičky jablečného octa
- ½ lžičky skořice
- 100 g kokosového cukru
- 100 g kokosového oleje
- 20 g psyllia
- 200 ml vody
Ovoce:
- 500 g meruněk (čerstvých nebo mražených)
Ingredience na drobenku:
- 40 g mletého lněného semínka
- 20 g kokosového cukru
- 40 g kokosového oleje
Postup:
- Zapneme si troubu na 180 °C. Rozemeleme si lněné semínko na mouku. Osobně používám kávový mlýnek. Poté všechny suroviny na těsto smícháme dohromady, nakonec zalijeme vodou a těsto promícháme. Dáme na předem vymazaný plech nebo si na plech vystřihnu pečící papír. Použila jsem obdélníkový plech na pečení o rozměrech 31x21 cm.
- Na těsto poklademe očištěné, vypeckované meruňky, které si nakrájíme.
- Zamícháme ingredience na drobenku a rozdrobím na meruňky.
- Koláč pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
- Po dopečení necháme koláč vychladnout.
LÍBÍ SE VÁM TENTO RECEPT?
Skvělé, tak si stáhněte můj ebook zdarma níže, kde získáte mé další milované recepty !
CHCI RECEPTY NA PRVNÍ RAW DEZERTY Z BLACK KALE
Jestli máte otázky ohledně tvoření raw a veganských dezertů můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz
Velice ráda poradím.
Andrea Škubalová - Black Kale