PF 2019
Ano, je 12.1 a my generujeme PF :-) Proč?Před koncem roku jsme byli všichni zavalení emaily a nejrůznějšími příspěvky s přáním do nového roku. Hromada PF, která jsme nestihli ani zaregistrovat nebo jim věnovat pozornost byla všude kolem nás. Původně, jsme ani neviděli smysl generovat další příspěvek nebo email tohoto typu, jen proto, aby byl...
~
Přes svátky jsme si odpočinuli, přestali zahlcovat své myšlenky, vstoupili do nového roku…a smysl se našel! Nebudeme jen slepě přát to nejlepší…to až na konci této zprávy ;-) ale zkusíme lehce zrekapitulovat rok 2018, protože než se pořád hnát za plány a cíli, je lepší se na chvíli zastavit a uvědomit si, čeho všeho jsme dosáhli, co jsme zažili a jaký ten rok 2018 pro nás vlastně byl. Ono být vděčný za to co máme, co jsme dokázali a opravdu si to
U V Ě D O M I T má obrovský vliv na prožívání života.
~
Věříme, že tato zpráva bude pro vás mít nějaký smysl, pobaví, zaujme a třeba přivede na dobré myšlenky…
1) UVĚDOMĚNÍ SI ETICKÉHO DOPADU NAŠÍ RESTAURACE 2018
- I přesto, že jsme restauraci Black Kale Bar neotvírali hlavně z etického důvodu, ale proto, abychom lidem dopřáli dobré a kvalitní jídlo bez živočišných ingrediencí, jídlo, které má smysl a dodá vám energii, jídlo a životní styl, který nás inspiroval v Kanadě, USA a Indonésii…tak se to chtě nechtě bez pozitivního etického dopadu přece neobejde
- Uvědomili jsme si, že rok 2018 měl celkem 250 dnů a dejme tomu 46 sobot, což dělá cca 296 dnů, kdy jste si u nás mohli dopřávat jídla nejrůznějších druhů. Když nepočítáme speciální akce, cateringy, externí eventy, tématické víkendy, africké trhy a podobně, tak i kdybychom průměrně nakrmili jen cca 75 – 100 osob denně, tvoří to cca 27 – 30 000 porcí = počet jídel, kdy jste dali přednost rostlinné stravě a ne živočišné. Ať chceme nebo ne, dalo by se říct, že jsme my všichni tímto ušetřili několik tisíc zvířecích životů, není to krásné, jak velký dopad má každé naše byť malé rozhodnutí? A to nemluvíme kolik jsme “podojili“ mandlových a kokosových mlék do smoothies, latté, káv nebo kolik dortíků a dezertů jsme připravili bez použití mléka, másel, vajec či jiných živočišných složek!
2) ZERO WASTE
- A pak, že ty dokumenty jsou k ničemu…po shlédnutí dokumentu PLASTICOCEAN jsme se rozhodli mírně přispět také v oblasti ekologie. Vystřídali jsme plastové příbory za dřevěné, kelímky za papírové, brčka za kovové a ty co jdou s sebou, tak papírové. V poslední řadě termoobaly na Burgery jsou z cukrové třtiny…tak aspoň něco. Není to jen proto, že to je teď nějaký TREND, jelikož to není úplně levný trend pro provozovatele :-) Ale protože to prostě chceme měnit, pomoc, podpořit…no a nejlepší je začít u sebe, ne?
3) STRAVOVACÍ NÁVYKY LIDÍ SE MĚNÍ
(viz. bod 1 + RAW DORTY V HYPERMARKETU)
- Že ten svět na tom není až tak špatně se můžeme dočíst nejen v tomto článku ve Forbes Česko https://bit.ly/2SGUF0O či ve skvělé knize Faktomluva…ale alespoň pro nás stačí dosáhnout toho, že se zdravé raw dorty z Black Kale dostanou do celorepublikového hypermarketu Globus Česko. Je to něco, o co jsme usilovali téměř 4 roky, a je neuvěřitelné, že se to podařilo. Myslíme si, že je to taková malá změna, která kopíruje právě to, kam společnost směřuje…doufejme A samozřejmě je čím dál více kaváren, obchůdků, restaurací, které rády doplňují svůj sortiment právě o zdravější alternativy typu raw dort – YES !
4) Děkujeme celému týmu Black Kale a restauraci, kuchařům, obsluze, lidem v zákulisí prostě celému TÝMU !
5) Děkujeme všem, který se podíleli na různých akcích – letní kino a další akce s Realita Gaming Bar, spolupráce v prostorách Kampus Palace, vděčným strávníkům Ostravské univerzity a celému týmu Ostravská univerzita, externím kuchařům - KROP nebo dovozcům z afriky Virunga.cz, Restaurant Day Ostrava, FLOK - festival letního ostravského kina, a mnoho mnoho dalších….
6) Děkujeme Všem našim fanouškům a zákazníkům
A zároveň přejeme krásný vstup do nového roku 2019 ať jej perfektně zvládnete !