Co jen na ten chleba namazat? A co takhle se nechat inspirovat receptem na naší oblíbenou raw avokádovou pomazánku. Tuhle pomazánku si už doma děláme několik let. Vždy, když přijde návštěva, tak naší „avokádovku“ ocení na kvalitním kváskovém chlebu a my si jí zase rádi vychutnáváme se zeleninovými špalíčky, raw chlebem nebo s luštěninovými lupínky – Strips Chips. Příprava pomazánky není vůbec náročná. Stačí mít doma potřebné suroviny a pomazánku vykouzlíte za pět minut.
Na recept budeme potřebovat:
- 200 g avokáda
- 20 g medu nebo sirupu agáve
- jednu lžíci jablečného octa
- 10 g lahůdkového droždí
- špetku růžové himalájské soli
- špetku černé soli (vytvoří vajíčkovou chuť)
- 50 ml vody
Postup:
Všechny suroviny rozmixujme pomocí ponorného mixéru a pomazánka je hotová. Pokud nemáme doma ponorný mixér, tak si pomazánku můžeme snadno připravit pomocí vidličky, kdy všechny ingredience rozmačkáte vidličkou. Konzistence nebude tolik krémová, ale chuť pomazánky se zásadně nezmění.
Poznámka k receptu:
- Když přidáme do receptu více vody, tak nám z pomazánky vznikne spíše omáčka a skvěle se chodí k dušené i pečené zelenině. Naše oblíbená kombinace je dušená brokolice s pečenými batáty a k tomu si ještě dáváme kvašenou zeleninu neboli pickless.
Přeji dobrou chuť!
Jestli máte otázky k receptu můžete mi napsat na andrea.bitomska@blackkale.cz
Velice ráda poradím.
Andrea Škubalová - Black Kale